divendres, 25 de setembre del 2009

Dia 3: Randers - Hirtshals - Stavanger

Dimarts 4 d'agost de 2009

Els més de 1300 quilòmetres que vam recórrer ahir ens permetran gaudir d'un dia més tranquil pel que fa a la conducció per terres daneses. Fins les 14.30 no salpa el ferry del port de Hirtshals, així que consultem la guia Trotamundos per si ens trobem a prop d'alguna "cosa" digna de ser vista o viscuda. Descobrim que a l'oest de Hirtshals hi ha dos poblets, Blokhus i Løkken, connectats per una platja oberta al trànsit de tot tipus de vehicles. Cap a allà ens dirigim.



Arribant a Hirtshals trobem les primeres indicacions que asseguren que anem pel bon camí (foto de l'esquerra). I tot seguit apareix davant nostre el Bergensfjord, el ferry de la companyia Fjord Line que ens ha de deixar en terres noruegues.


Tenim temps per donar un tomb pel poble i per prendre alguna cosa abans de realitzar el check-in.

Un cop a bord ens instal·lem en una taula de coberta on dinem sota el càlid sol danès que cau suaument damunt nostre.


No tardem en salpar del port, començant així la primera de les dotze hores que passarem al ferry amb rumb a Stavanger. Dotze hores que dediquem als llibres, al dòmino, a la fotografia i a observar l'oceà.



A mesura que Dinamarca s'allunya per la popa del ferry, Noruega es va apropant per la proa. El cel és clar. L'oceà està en calma.

Quan el sol comença apropar-se a la fina línia que separa el blau del cel i el blau de l'oceà, ens apropem al pont de comandament on ens trobem amb la sorpresa que el capità del vaixell ens deixa entrar per observar els aparells de navegació i, evidentment, la fantàstica posta de sol amb què s'acomiada el dia d'avui.



Sopem a coberta i després ens acomodem en un parell d'incòmodes butaques a l'interior del ferry a l'espera que s'anunciï l'arribada al port de Stavanger.

Poc abans de les dues de la nit els altaveus ens desperten del fràgil son que hem aconseguit robar a l'emoció que s'anava apoderant de nosaltres.

Baixem a les bodegues i pugem a la furgoneta. Davant nostre Noruega ens obre les seves portes:

2 comentaris:

  1. Hola Alberto
    Estic enganxada al teu relat, este estiu volem fer el mateix recorregut que vosaltres encara que amb cotxe i amb dos xiquets de 12 i 8 anys. Volia que m'explicares això del ferri del port de Hirtshals a Stavanger, ho vas reservar per internet?, són 12 hores de navegació? Quan arribes has de fer check-in o vas directament amb el cotxe al celler i allí et fan el check-in?

    Gràcies

    ResponElimina
  2. La reserva la vaig fer directament per Internet:

    http://fjordline.com/index.php

    De Dinamarca a Stavanger són unes 12 hores, i el ferri continua fins a Bergen.

    Nosaltres vam agafar anada i tornada. No volíem cambra per estalviar diners, però hi havia una oferta que a l'agafar anada/tornada, la cambra doble era gratis a la tornada!

    El check-in es fa en el moll mateix. Està tot superbenindicat! Tant a Hirtshals com a Bergen.

    Suposo que ja hauràs llegit en la següent crònica que el ferry no et deixa a Stavanger mateix, sinó a Tananger, uns quants kms al sud-oest.

    Per qualsevol cosa, aquí estem!

    Bon viatge!

    ResponElimina